BMW X5
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-13-2020, 02:20 AM   #1
Vennwood
New Member
2
Rep
9
Posts

Drives: BMW X5
Join Date: Jan 2016
Location: Devon

iTrader: (0)

Centre screen goes blank

Hi All,
I have a new X5 with a problem that BMW tell me is unique. Randomly the centre display goes blank. I lose all information. At the same time I lose all navigation and media information from the HUD and the instrument cluster loses its info. The only info that remains is speed. This lasts for around 1 minute then returns. There are other oddities but I just want to discover if anyone else has had this problem and if so how was it fixed. Any help would be appreciated.
Appreciate 0
      01-13-2020, 09:32 AM   #2
ddelX52019G05
Private
ddelX52019G05's Avatar
United_States
35
Rep
65
Posts

Drives: BMW 2019 X5 40i, Audi A7 2017
Join Date: Mar 2019
Location: Chicago

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Vennwood View Post
Hi All,
I have a new X5 with a problem that BMW tell me is unique. Randomly the centre display goes blank. I lose all information. At the same time I lose all navigation and media information from the HUD and the instrument cluster loses its info. The only info that remains is speed. This lasts for around 1 minute then returns. There are other oddities but I just want to discover if anyone else has had this problem and if so how was it fixed. Any help would be appreciated.
Your experience is not unique, not sure what the resolution is but here is another thread about what you describe:

https://g05.bimmerpost.com/forums/sh...php?p=25574095
Appreciate 0
      01-13-2020, 09:41 AM   #3
LexxM3
Lieutenant Colonel
LexxM3's Avatar
Canada
1181
Rep
1,967
Posts

Drives: E46M3, G05X5
Join Date: Apr 2019
Location: Waterloo, Canada

iTrader: (0)

Garage List
2019 X5  [0.00]
Quote:
Originally Posted by ddelX52019G05 View Post
Quote:
Originally Posted by Vennwood View Post
Hi All,
I have a new X5 with a problem that BMW tell me is unique. Randomly the centre display goes blank. I lose all information. At the same time I lose all navigation and media information from the HUD and the instrument cluster loses its info. The only info that remains is speed. This lasts for around 1 minute then returns. There are other oddities but I just want to discover if anyone else has had this problem and if so how was it fixed. Any help would be appreciated.
Your experience is not unique, not sure what the resolution is but here is another thread about what you describe:

https://g05.bimmerpost.com/forums/sh...php?p=25574095
The other thread is about something even more severe, no speed display even and not just intermittent as here but rather fully dead. Either way, doesn't sound good. If a couple of iDrive resets don't clean it up, it's definitely dealer time.
__________________
G05 X5 x40i (04/2019 mfg, Canada) on S18A-19-11-540
Appreciate 0
      01-13-2020, 10:11 AM   #4
Vennwood
New Member
2
Rep
9
Posts

Drives: BMW X5
Join Date: Jan 2016
Location: Devon

iTrader: (0)

On reading the other thread I can see several similarities. I took mine into the dealer today as this has happened over 30 times now however my speed has always continued to work. In my case I also suffered a freeze of the instrument cluster when the system rebooted however nothing worked even though it was showing information. Not very impressive for a new expensive motor....

I did get a chance to speak to the "specialist technical guy" who mentioned that BMW have "around 2 software updates every month" and that my car hadn't been updated since July 2019 (I took delivery Nov 2019) and he was very confident that the software update would cure all. He also mentioned that there was one or two new features associated with the new updates - has anyone any idea how true that is?
Appreciate 0
      02-07-2020, 07:55 AM   #5
Vennwood
New Member
2
Rep
9
Posts

Drives: BMW X5
Join Date: Jan 2016
Location: Devon

iTrader: (0)

Hi All,
An update to my blank screen problems.
After all the software updates it made not a scrap of differences to my problems. In fact it created more with a series of spurious electrical problems. The upshot of it all is the car is back in with the dealer again and I have a hire car as there is a "backlog" of 7 to 10 days for a new control box
Appreciate 0
      09-18-2020, 05:41 PM   #6
zhangyi17
Second Lieutenant
zhangyi17's Avatar
Canada
98
Rep
235
Posts

Drives: BMW X5
Join Date: Dec 2019
Location: Quebec

iTrader: (0)

Okay, after 1.5 month of problem free ownership, I experienced this blank screen first time today. Not a big deal, it recovers by itself after about a min or so. I was driving in stop and go traffic with GPS while compose a text message by voice. The car has problem understanding what I am saying. After a few try, the infotainment screen went black and the navigation screen in between speedometer and tachometer went black as well. Both screen went black for a min and came back normal. I didn't even lose my navigation. Also FM radio keeps playing with no issue. This looks very much like a runaway process and then a watchdog comes in reset the process.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 02:36 PM.




xbimmers
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST