BMW X5
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-11-2020, 10:37 PM   #1
bioman
Private First Class
43
Rep
193
Posts

Drives: E30
Join Date: Apr 2009
Location: Socal

iTrader: (0)

Bimmerlink Clearing Codes

Wondering if anyone has experience here, I have a few engine errors that popped up and I can't clear them at all with Bimmerlink.

There are several Digital Motor Electronics codes that I get (e.g. FF1640) which all come up as unknown and I get errors in the app when I try to erase.

Any ideas why?

Thanks!
Appreciate 0
      02-13-2020, 02:35 PM   #2
Marty in NY
Major
Marty in NY's Avatar
United_States
668
Rep
1,495
Posts

Drives: '11 X3 35i, '18 GTi
Join Date: Nov 2014
Location: NY

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by bioman View Post
Wondering if anyone has experience here, I have a few engine errors that popped up and I can't clear them at all with Bimmerlink.

There are several Digital Motor Electronics codes that I get (e.g. FF1640) which all come up as unknown and I get errors in the app when I try to erase.

Any ideas why?

Thanks!
What OBD2 hardware are you using in combination with Bimmerlink? As far as "unknown" goes, have you tried plugging them into here to see if they also come up as unknown? --> https://bmwfault.codes
Appreciate 0
      02-22-2020, 07:32 PM   #3
bioman
Private First Class
43
Rep
193
Posts

Drives: E30
Join Date: Apr 2009
Location: Socal

iTrader: (0)

I'm using a BT Veepeak BLE+, which is recommend on the Bimmerlink site.

I tried a free OBD2 app and it pulling more readable codes and clearing them fine.
Appreciate 0
      02-22-2020, 09:07 PM   #4
LexxM3
Major
LexxM3's Avatar
Canada
867
Rep
1,481
Posts

Drives: E46M3, G05X5
Join Date: Apr 2019
Location: Waterloo, Canada

iTrader: (0)

Garage List
2019 X5  [0.00]
Quote:
Originally Posted by bioman View Post
I'm using a BT Veepeak BLE+, which is recommend on the Bimmerlink site.

I tried a free OBD2 app and it pulling more readable codes and clearing them fine.
This is probably not the root cause of the issues, but that adapter is only actually recommended for E, F, and I-series — G-series is not mentioned under either iOS or Android for that adapter. https://bimmercode.app/adapters/
__________________
G05 X5 x40i (04/2019 mfg, Canada) on S18A-19-11-540
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:45 AM.




xbimmers
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST